Asus Zenfone serisi Güncelleme Rehberi #androidcim #android #root #rom




Merhaba arkadaşlar, kısa bir süre önce ülkemizde satışa sunulan ve çıktığı ilk günden beri deyim yerindeyse adeta yok satan Asus Zenfone serisi


Akıllı telefonların ,teknik özelliklerini sistem güncellemelerini ve sistem iyileştirmelerini bu yazımızda uzunca anlatacağız.


Asus üç farklı modelle karşımıza çıkıyor ; Zenfone 4 , Zenfone 5 ve Zenfone 6 , İsimlerden anlaşıldığı gibi bu modeller ekran boyutlarına göre isimlendirilmiştir. Fiyat performans ürünleri olarak karşımıza çıkan bu cihazlar her türden kullanıcıyı memnun edecek kapasitede , Asus bu anlamda çok iyi işler başarmış.


Asus telefonlarının arkasında yazılımsal olarak duracağı gözüküyor ki cihazlar çıktığı ilk günden bu yana sürekli güncelleniyor.


Fakat bu güncellemeler manuel olarak yükleniyor, Asus kendi web sitesinde bu güncellemeleri yayınlamış durumunda fakat bir çok kişi güncellemelerin manuel olması sonucu yüklemede sorun yaşıyorlar. Bu yazımızda Adım adım nasıl güncelleme yapılır anlatmaya çalışacagız.


Adım 1 :  Öncelikle cihazımızın Sürümünü Öğrenelim 


Bunun İçin Ayarlar>Hakkında>Yazılım Bilgisi


1517537_10205171831153791_6631234658332487338_n


 


Adım 2: Firmware indirmek


Bu Benim Kullandığım telefona ait ve şu dağıtılan son sürüm telefonumda yüklü.


Sizin bulunduğunuz Sürüm daha alt sürüm ise http://www.asus.com/tr/Tablets_Mobile/ sayfayı Ziyaret ediniz Telefon Modelinizi seçip , destek menüsüne giriniz açılan sayfadan Sürücüler Araçlar menüsünü açıyoruz sonra işletim sistemi seçiyoruz burada android seçip sayfanın açılmasını bekliyoruz. Sonra Firmware ye tıklıyoruz Önümüze ilk sürümden bu yana çıkmış olan tüm sürümlerin listesi çıkacak buradan kendi sürümümüzün bir üst sürümünü bulup bilgisayarımıza yüklüyoruz örnek verecek olursak ; Kendi sürümümüz  V1.18.40.9(WW) ise biz V1.18.40.10(WW) sürümünü indirip kuracağız sürüm tespiti yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta var sürüm sonunda (WW) olmasına dikkat edeceksiniz bu şu demek world wide yani bizim ülkemizinde içinde bulunduğu gurup.


Adım 3: Kurulum


Uygun olan sürümü bulup indirdik daha sonra rar dan çıkarıp telefonumuzun kendi hafızasına kablo kullanarak atıyoruz ( Bazı sürümlerde rar dan çıkarmadan yükleme yapılıyor ve isim değiştirmek gerekiyor böyle bir durumda bu yazının altında yorum bırakırsanız çözüm için size geri dönülecek) Bu işlemi yaptıkdan sonra telefondan kabloyu söküyoruz , telefon bildirim menüsünde sistem güncellemesi mevcut diye bir uyarının olduğunu göreceksiniz , dokunarak açın ve talimatları takip edin sisteminiz güncellenecektir. Telefonunuzu yeni almişsanız bir kaç sürüm yüklemek zorunda kalacaksınız versiyon numaralarını kontrol ederek son sürüme kadar yükleme ulaşabilirsiniz. Tüm sorun ve sorularınızı bu yazı altında bizimle paylaşabilirsiniz, Bu makale sürekli güncellenecektir…


 




Asus Zenfone serisi Güncelleme Rehberi

Yorumlar