Windows 10'a nasıl güncelleme yapılır? #androidcim #android #root #rom




Android’in yanı sıra Microsoft‘un işletim sistemi olan Windows 10 resmi olarak bu sabah indirime sunuldu, peki bu güncellemeden kimler nasıl yararlanacak, aslında sistem gereksinimleri karşılayan tüm win7, win8, win8.1 otomatik olarak güncelleştirilecektir, bilgisayarınızın sağ alt köşesinde saatin yanında windows 10 rezerve edin simgesi çıkacak ve rezerve ettikten sonra yaklaşık 3gb veri indirip kuruluma başlayacaktır.


Ancak siz sabırsızlık edip bana gelmiyor ben nasıl güncellerim diyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek yapabiliriz. Unutmayın ki tüm dosyalarınız duruyor herhangi bir veri kaybı yaşanmayacağı garantiside veriyor. Dilerseniz aşağıdaki adımlardan imaj oluşturup temiz kurulum da yapabilirsiniz.


Adımlar:


  1. Microsoft’un buradaki adresine girip aşağıdaki 32x ya da 64x(bilgisayarınız hangisini kullanıyor Bilgisayarım >> Özellikler) işletim sistemi kurulum dosyasını indirin.

  2. Uygulamayı sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın.

  3. Resimde gördüğünüz gibi iki seçenek önünüze gelecektir, eğer direk dosyalarınız kaybolmadan şuanki sürümden windows 10’a geçmek istiyorsanız ilk seçenek ile devam edin “Bu bilgisayarı şimdi yükselt”, yok eğer temiz bir kurulum yapmak istiyorsanız ikinci seçenek olan “Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur” seçeneğini işaretleyip devam edin.windows10

  4. Her iki seçenekten biri ile ilerledikten sonra artık windows 10’u kullanabilirsiniz.

Yükleme yapamadığınız ya da sorun oluştuğu durumlarda lütfen yorum atın hızlı bir şekilde yardımcı olalım…


Yukarıdaki seçenekleri yaptım ama hiç bir şey olmadı ise ikinci yöntem ile size yardımcı olabiliriz.


İkinci yöntem:


  1. C:\windows\softwaredistribution\download içindeki tüm dosyaları silin

  2. Windows Update’den güncellemeleri denetlediği sırada Komut İstemi CMD (Yönetici olarak başlatın) vee “wuauclt.exe /updatenow” yazıp enter’a basın.

  3. Güncellemeleri denetle kısmından windows 10’un indiğini resimde ki gibi görebilirsiniz. windows 10 iniyor

Güle güle kullanın.




Windows 10'a nasıl güncelleme yapılır?

Yorumlar